Debbie sprenger

Hormoonfactor Trainer - Voedingscoach

HFT-logoHormonaal advies

Hormonen

De meeste mensen denken bij “last van je hormonen” aan PMS klachten, zwangere vrouwen of vrouwen in de overgang. Maar hormonen doen veel meer dan dat. Hormonen zijn signaalstoffen in het lichaam, die zo’n beetje alles regelen. Of je fit bent, gezond bent, vrolijk bent, sterk bent, slank bent. Alles wat er in het lichaam gebeurt, daar geven hormonen een signaal voor. Hierbij kan er wel eens wat misgaan in het lichaam waardoor er te veel of te weinig hormonen worden aangemaakt. Zo ontstaat een disbalans tussen bepaalde hormonen waardoor er klachten kunnen ontstaan. Het goede nieuws is dat je je hormonen kunt beïnvloeden! Ik help je met het het opsporen van de disbalans en geef je advies op maat om je hormonen weer in balans te krijgen.

Hoe ga ik te werk?

Intakegesprek (120 min) Als Trainer Hormoonfactor heb ik een holistische aanpak. Dat betekent dat ik niet alleen naar een klacht kijk, maar naar jou als geheel. Ik wil een compleet mogelijk beeld van alle symptomen die je ervaart en daarbij kijk ik naar je huidige levenstijl, zowel op gebied van voeding, beweging als stress. Zo doe ik niet aan symptoombestrijding, maar gaan we de oorzaak van de klacht aanpakken. Voor het eerste gesprek vul je een uitgebreid formulier in. Dan plannen we een intakegesprek in, waarin we de oorzaak van jouw klachten gaan achterhalen. Samen stellen we een plan op om jou van je klachten af te helpen. Het vervolgtraject verschilt per persoon en wordt in overleg vastgesteld. Ik probeer je zoveel mogelijk handvaten te geven om zelf aan de slag te gaan, waardoor je mij zo snel mogelijk niet meer nodig hebt. Vaak is één consult al voldoende en zijn er maximaal 3 contactmomenten. Na het intake gesprek kun je zelf aan de slag. Mogelijk dat we nog een keer afspreken om een verdieping te maken op een onderwerp, of om te kijken waar je nog verder kan verbeteren. Ook is een supermarkt-safari soms een goede aanvulling om kennis op te doen om zo gezondere keuzes te maken.

Eerst zelf proberen?

Wil je eerst zelf meer verdiepen in de materie voordat je op consult komt? Dan raad ik je aan om het boek “de hormoonfactor” van Ralph Moorman te lezen. Hierin staan de basisprincipes van hormonen en voeding uitgelegd. Je kunt hierna ook losse consults nemen voor specifiek advies. Ook het stellen van vragen via email is mogelijk.