havermoutkoekjesGoh ik wist niet dat zelfgemaakte koekjes zo lekker konden zijn. En je maakt ze in een handomdraai! Zoals je weet van mij, hou ik van simpel en snel. Dus ook bij dit recept, een kind kan de was doen!

Ingrediënten (12 koekjes):

  • 250 gram Havermout (fijn of grof gemalen)
  • Kokosolie (grote eetlepel)
  • Water
  • Snufje zout
  • Rozijnen
  • Optioneel: cacaonibs, kokosrasp, moerbeien, zonnebloempitten, carobpoeder, cacaopoeder (een of meer van deze ingrediënten naar keus)

Je ziet het, je maakt ze gewoon van havermout met een beetje water en kokosolie. Dan voeg je wat gedroogd fruit toe voor de zoete smaak. Of nog wat chunks om op te knabbelen, zoals cacaonibs of zonnebloempitten.

Werkwijze

Je doet alle ingrediënten behalve het water in een grote kom. Met de hand lekker kneden, vooral de kokosolie goed verdelen over het mengsel. Dan doe je voorzichtig een beetje water erbij om het geheel wat meer te laten plakken tot een deegbonk. Niet te veel, dan gaat het teveel plakken. Draai kleine balletjes en druk deze plat tussen je handen. Leg de koekjes op een bakplaat. Druk eventueel nog wat extra rozijnen in de bovenkant om ze er onweerstaanbaar uit te laten zien. Dan 30-40 minuten in de oven op 165 graden.

Extra zoet

Wanneer je gewend bent om geen geraffineerde voedingsmiddelen te eten, zullen deze koekjes zoet genoeg zijn. Wanneer je pas bent begonnen met een gezonde levensstijl, dan wil je ze misschien nog wat extra zoet maken. Je kunt dan een lepel honing of kokosbloesemsuiker door het beslag doen.

Eet smakelijk!