kokosomeletjesHier Debbie weer, dit keer met een supersimpel ontbijt.
De basis bestaat uit slechts twee ingrediënten. Wat heb je nodig om kokosomeletjes te maken? Juist, kokos en eieren. Met neme (twee/drie) eieren en zakje kokosrasp. Doe het in een kom en roeren maar. Een klein beetje water erbij om het te verdunnen. Optioneel kun je wat gedroogd fruit door het beslag mengen, zoals rozijnen, ongezoete cranberries, moerbeien of gojibessen.

Zet een pan op het vuur en doe er wat kokosolie in. (Kokosolie bevat verzadigd vet en is daardoor heel geschikt om in te bakken. Het vet blijft stabiel zelfs op hoge temperatuur.) Schep een lepel beslag in de pan en druk hem plat met de spatel. Herhaal tot de pan vol is. Bakken, even omdraaien en een paar minuten bakken… Na 5 minuten zijn ze klaar en kun je smullen!

Chocopasta

Je kunt ze zo leuk en ingewikkeld maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld door zelfgemaakte chocoladepasta te gebruiken als “beleg”. Ook zo’n simpel recept. Roer rauwe, biologische cacaopoeder door kokosolie. Dit smaakt niet zoet, maar wel lekker. Wil je hem wel zoet? Doe er dan een beetje rauwe (koudgeslingerde) honing door.

Extra info

Deze kokosomeletjes zijn ook makkelijk om mee te nemen en als tussendoortje te eten. Ook kun je ze makkelijk meegeven aan schoolgaande kinderen in hun broodtrommeltje. De bloedsuiker blijft stabiel bij het eten van deze omeletjes. De weinige fruitsuiker die het bevat wordt vertraagd opgenomen in je bloed door het vet en eiwit wat er in zit. Deze omeletjes zijn ook ideaal als post-workout meal. De eieren geven de nodige eiwit om je spieren te helpen herstellen.

Wees creatief en vind je eigen favoriete combinatie!