ChocolademousseDe titel klinkt te mooi om waar te zijn. Wat doet het recept van chocolademousse tenslotte op een site wat gezonde voeding adviseert? Nou het is dan ook niet zomaar chocolademousse zoals je die in de supermarkt koopt, vol suikers en kunstmatige toevoegingen. Nee voor een echt gezonde chocolademousse moet je wel even net iets meer moeite doen: 5 hele minuten wel te verstaan.

Dit recept is eigenlijk te simpel om er een recept voor op te schrijven, maar des te groter de kans dat jij dit heerlijke toetje een keer gaat maken.

Voor 4 personen heb je nodig:
– 2 bananen (liefst goed rijp)
– 2 avocado’s (ook rijp)
– 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
– beetje water

Meng de banaan en de avocado in de blender of met een staafmixer. Doe niet alles in een keer, maar beetje voor beetje. Doe er wat water bij als de blender de massa ‘niet pakt’.
Voeg de cacaopoeder toe en blend nog eens kort. Schep alles in mooie glazen of kommen en garneer naar keuze. Op de foto bestaat de garnering uit bijenpollen en rauwe cacaonibs.

Waarom gezond?

Avocado zit bomvol gezonde vetten, zoals omega 9 wat een testosteronbooster is. Het bevat ook vitamine A, vitamines B1, B2, B6, C, E, ijzer en kalium De rauwe cacao bevat veel magnesium (werkt ontspannend) en andere gezonde stofjes (zoals antioxidanten (flavonoïdes), ijzer, chroom, mangaan, zink, koper, vitamine C). Banaan maakt het lekker zoet, maar omdat je de hele banaan toevoegt en niet alleen de fruitsuiker, stijgt je bloedsuiker minder snel. Bovendien bevat banaan ook veel goede stoffen zoals kalium (goed voor de bloeddruk), fosfor, ijzer, zink, vitamine C, B6 en foliumzuur. Geen van allen toegevoegde (synthetische) vitaminen en mineralen, maar gewoon wat de natuur ons geeft.

Healthy Sushi

Sushi, wie is er niet gek op? Het staat prachtig op tafel als mini kunstwerkjes en je kan er zoveel kanten mee uit. En eerlijk? Het is heel simpel om te maken ook! In 10 minuten heb jij een schaal sushi op tafel waar de “AAAHHH”s en “OHHHH”s je...

40 ideeën voor in de lunchtrommel van je kind

Kinderen is niet mijn specialisme. Ik heb zelf geen kinderen en ik heb ze ook niet regelmatig om mij heen. Maar wel heb ik veel moeders om mij heen die naast hun eigen voedingspatroon aangepakt te hebben, ook die van hun kinderen willen verbeteren. Speciaal voor alle...

Rabarber appel compote uit eigen moestuin

Ik heb in mijn buurt een moestuintje gehuurd van 1m2. Klein maar fijn en overzichtelijk voor mij als beginnend enthousiasteling. Na verschillende gewassen gezaaid te hebben, was er één die het wel heel goed deed! Stevige stengels en hele grote bladeren, die ervoor...