Er zijn van die recepten, waar iedereen blij van wordt. Of je nu een gezondheidsfreak bent of een fastfood-junky (en alles daar tussenin). Deze ballen maken iedereen blij en gelukkig! Ze zijn even mooi als dure bonbons en even smakelijk als je favo chocolade/mueslireep. Het mooie aan dit recept is dat je ze in tien minuten gemaakt hebt. Niet nodig om te bakken of te wachten. Na tien minuten zijn ze meteen klaar om verslonden te worden. Wat dan ook gretig zal gebeuren!

bliss ballsIngrediënten:

Tja eigenlijk kun je hier je fantasie de vrije loop laten en gewoon de pure ingrediënten gebruiken van jouw keus. De basis zijn fijngehakte dadels. Deze zijn van nature al heel zoet, waardoor je geen suiker nodig hebt.

Ter inspiratie de ingrediënten van de ballen op de foto:

  • dadels
  • rozijnen
  • gojibessen
  • pompoenpitten
  • hennepzaad
  • sesamzaad
  • cashew notenpasta

De ingrediënten die je ter afwisseling ook nog kan gebruiken:

  • kokossnippers/kokosvet
  • gehakte noten/zaden naar keuze
  • rauwe cacaopoeder of carobepoeder

Werkwijze

Als je een keukenmachine hebt, dan doe je alles daarin tot je een plakkerig mengsel hebt. Doe je het met de hand, dan alles fijnhakken tot dat je er ballen van kan rollen. Is het mengsel nog te droog, doe er dan meer plakkerige dadels bij, of een notenpasta naar keus (plakt er goed) of een beetje kokosvet. Is het mengsel juist te nat/plakkerig, doe er dan meer noten/zaden of kokosrasp bij. Draai er ballen van en rol ze in je favoriete topping. Met de toppings kun je helemaal los gaan. Het leukste is om verschillende toppings te gebruiken, zodat je een mooie variatie hebt op je serveerschaaltje. Rol hem in de: sesamzaadjes, kokosrasp, cacaopoeder, fijngemalen pistache, chiazaadjes, hennepzaad of au naturel. Be creative!

Ideetje…

Trouwens….je kunt van dit mengsel ook heerlijke en voedzame repen maken. In plaats van ballen draaien doe je het mengsel in een vierkante vorm. Laat even in de koelkast hard worden. Snij er repen uit en verpak deze afzonderlijk in papier. Handig om mee te nemen! Deze repen zijn qua smaak en ingrediënten vergelijkbaar met de heerlijke Raw-bite repen (te koop bij Ekoplaza voor 1,95 per stuk).

Je kunt ze twee weken in de koelkast bewaren. Ik zou het super knap van je vinden als je er nog een paar over hebt na twee weken!

Met mate…

Ondanks dat deze balletjes gezonde ingrediënten bevatten, zit er wel veel (natuurlijke) suikers in van de gedroogde vruchten. Zie dit dan ook echt als een gezonde traktatie voor af en toe en niet als een dagelijkse snack. Op deze manier hou je ze ook bijzonder, deze balletjes van geluk!